Suomen Esteettisen hammashoidon keskus Oy on 1.8. alkaen Hammas Hohde Kuopio. Pääosin tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Hohteessa.Tervetuloa!

www.hammashohde.fi

Tarinamme

Turusta Lapinlahden kautta Kuopioon

Valmistuttuaan hammaslääkäriksi Turun Yliopistosta vuonna 1978, vastaanottomme perustaja Lasse Linkoneva muutti Lapinlahdelle ja aloitti toimintansa terveyskeskuksen vastaavana hammaslääkärinä. Vuoden kuluttua hän perusti Lapinlahdelle yksityisvastaanoton ja palveli asiakkaita yhdessä hammashoitajana toimineen vaimonsa Kirstin kanssa.

Vuonna 1980 Lasse siirtyi kokonaan yksityishammaslääkäriksi ja vain kaksi vuotta myöhemmin Lasse ja Kirsti avasivat toisen yksityisvastaanoton Kuopioon Minna Canthin kadulle. Asetuttuaan Kuopioon Lasse ja Kirsti päättivät myydä Lapinlahden yksityisvastaanoton ja perustaa perheen.

Esteettisen hammashoidon huippuosaamista

Lasse keskittyi yksityishammaslääkäriuransa alusta alkaen esteettiseen hammashoitoon tehden kruunuja ja siltoja aina kulloisenkin aikakauden parhailla materiaaleilla. 80-luvun alussa, kun Suomen lääkintöhallitus salli hammasimplanttien käytön, Lasse aloitti edelläkävijänä korvaamaan puuttuvat hampaat keinojuurin.

90-luvulla hammaslääkäripiireissä käytiin kiivasta keskustelua kokokeramiasta; uudenlaisesta materiaalista, joka oli kehitetty korvaamaan kruunujen ja siltojen epäesteettiset metallirakenteet. Lasse näki heti kokokeramian loistavan tulevaisuuden osana esteettistä hammashoitoa ja aloitti luonnollisen hampaan kaltaisten kruunujen ja laminaattien valmistuksen ensimmäisten joukossa.

Nykyisiin toimitiloihin

Vuonna 1993, perheen kasvettua nelihenkiseksi, Lasse ja Kirsti etsivät uusia toimitiloja. Kirsti oli opiskellut kosmetologiksi ja sen vuoksi haussa oli toimitila, johon saisi sekä hammaslääkärin vastaanoton että kauneushoitolan. Sopivat tilat löytyi Puijonkadulta ja toiminta siirtyi sinne.

Esteettistä hammashoitoa kahdessa sukupolvessa

Lassen ja Kirstin esikoinen, Krista, päätti lukion käytyään seurata isäänsä ja hakeutua Helsingin hammaslääketieteelliseen, josta hän myöhemmin valmistui vuonna 2012.

Jo opiskeluvaiheessa Krista suuntautui vahvasti esteettiseen hammashoitoon ja mm. liittyi ensimmäisenä suomalaisena naishammaslääkärinä American Academy of Cosmetic Dentistry:n jäseneksi vuonna 2007.

Kesällä 2012 Krista muutti takaisin Kuopioon ja Kirstin kauneushoitolan tilalle remontoitiin hammashoitotilat. Kauneushoitolalle löydettiin uudet toimitilat Puijonkadulta torin toiselta puolen.

Huolenpitoa, johon vain perhe pystyy

Syksystä 2012 Lasse ja Krista, isä ja tytär, ovat huolehtineet asiakkaistaan yhdessä. Tavoitteena heillä on palvella asiakkaita kuin perheenjäseniä; tarjota parhaat mahdolliset hoitomenetelmät – nopeasti ja vaivattomasti. He kiertävät jatkuvasti ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kouluttautumassa esteettisen hammashoidon uusimpiin menetelmiin mahdollistaakseen Sinulle terveen hampaiston ja valloittavan hymyn.