Suomen Esteettisen hammashoidon keskus Oy on 1.8. alkaen Hammas Hohde Kuopio. Pääosin tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Hohteessa.Tervetuloa!

www.hammashohde.fi

Timon tarina | Purennan kuntoutus

11-vuotiaana minulle aloitettiin kouluhammashoidon lähetteestä syväpurennan hoito yöllä pidettävällä aktivaattorilla. Tuon ikäisenä en oikein ymmärtänyt, että olisin todella tarvinnut kokonaisvaltaista purennan kuntouttamista jo tuolloin. Muistan enemmän vain hämmästelleeni sitä, miksi yleensä tarvitsin oikomishoitoa, kun hammasrivit näyttivät kutakuinkin suorilta. Tuolloin, vasta alakouluikäisenä, minulla ei myöskään riittänyt motivaatiota öisin pidettävän, epämiellyttävän tuntuisen oikomiskojeen käyttämiseen, ja aloinkin omin päin laiminlyödä oikomishoitoa. Oikomishoito lopetettiin vasta kolmen vuoden kuluttua, vaikka en kojetta ollutkaan juuri käyttänyt.

Jo 16-vuotiaana jouduin hakeutumaan ensimmäiseen juurihoitoon, kun alaposkihampaat alkoivat kuluneisuutensa vuoksi tulla tiensä päähän. Parikymppisenä purentani oli madaltanut jo niin paljon, että se oli etuhammasalueelta limakalvokantoinen: alaetuhampaat purivat yläetuhampaiden taakse ikeneen. Parikymppisenä minulle tehtiin ensimmäinen, laaja, koko purennan korotus yhdistelmämuovilla. Tästä oli kuitenkin apua vain pariksi vuodeksi. Muovi kului huomattavan nopeasti pois kaikilta purupinnoilta, ja purenta madaltui ennalleen.

Kaksi vuotta myöhemmin, vuosituhannen vaihteessa, tehtiin massiivinen, koko hampaiston muovisaneeraus. Hoito aloitettiin laajalla paikkausoperaatiolla, sillä hampaiston reikiintyminen eteni tuolloin jo räjähdysmäisesti. Paikkausten jälkeen vuorossa oli purennan korottaminen kauttaaltaan yhdistelmämuovilla. Tällä kertaa korotukset olivat aiempaa huomattavasti suuremmat, noin 2-3 mm:n luokkaa kumpaankin leukaan. Kaiken kaikkiaan tähän hoitokierrokseen kului aikaa yli puoli vuotta ja kymmeniä käyntejä. Ensimmäiset muovikorotukset irtosivat kuitenkin jo viikon kuluttua hoidon valmistumisesta.

Tästä alkoi lähes 15 vuotta kestänyt muovipaikkauskierre. Korotuspaikkoja lohkeili sieltä täältä, ja lopulta vuosittain jokunen hammas meni juurihoitoon saakka. Pahimmillaan korotuspaikkojen lohkeamisia oli muutaman viikoin välein, ja samassa suhteessa oli tietenkin hammaslääkärikäyntejä. En koskaan tullut laskeneeksi, paljonko muovikorotuksilla tehdystä hoidosta aiheutui kaiken kaikkiaan kustannuksia. Kovat säryt ja vihlomiset olivat minulle arkipäivää, samoin laajojen muovipaikkojen lämpölaajenemisesta johtuneet kiristelyn tunteet hampaistossa.

Syksyllä 2013 olin niin kyllästynyt jatkuviin hammaslääkärikäynteihin, että aloin vakavissani miettimään, että ongelmaani on oltava jokin kestävämpi ja kokonaisvaltaisempi hoitomuoto - Ja niin päädyin Hammaslääkäri Lasse Linkonevan yrityksen kotisivuille: Siellä oli asiantuntevasti ja selkeästi esitelty esteettisen hammashoidon hämmästyttäviä mahdollisuuksia - ja hoitotuloksia! Erityisesti kuvien kera esitellyt asiakasreferenssit veivät suorastaan miehen mennessään. Heti seuraavana päivänä otin Lasseen yhteyttä ja sovimme tarkastusajan lähtötilanteen selvittämiseksi. Muistan - aina yhtä leppoisan - Lassen sanoneen: ”Oikeastaan sinulla on vain yksi vaihtoehto: täydellinen hampaiston posliinisaneeraus.”

Tiesin, että hoito tulee olemaan nuorelle miehelle suurehko investointi, mutta toisaalta olin myös hyvin helpottunut: Nyt olin löytänyt sellaisen hammaslääkärin - ja raudanlujaa asiantuntemusta - jota ei tarvitse enää harkita vaihtavansa mihinkään muuhun.

Ensimmäinen varsinainen hoitokäynti Lassen luona oli tammikuun 2014 alussa. Jatkossa pisimmät hampaiston hionta-istunnot kestivät lähes viisi tuntia. Lassen viihtyisissä tiloissa ja leppoisan henkilökunnan ympäröimänä, nämä viisituntisetkin kuluivat kuin siivillä. Mikä parasta, hoitokokonaisuus oli osaavissa käsissä täysin kivuton! Lasse lupaili kokonaan uuden purennan olevan valmis jo vapuksi. Kokonaisuus valmistui kuitenkin jopa muutaman viikon etuajassa, huhtikuun alkupuolella. Ja lopputulos oli häikäisevä! Voin luvata, että hoidon jälkeisenä kesänä hymyilytti menneiden vuosienkin edestä, kilpaa auringon kanssa!

Voin lämpimästi suositella Esteettisen hammashoidon keskuksen palveluita kaikille purentaongelmien kanssa kamppaileville. Tiedän omasta kokemuksesta, että nämä vaivat eivät asiantuntevaan hoitoon pääsyä lykkäämällä ainakaan parane.