Suomen Esteettisen hammashoidon keskus Oy on 1.8. alkaen Hammas Hohde Kuopio. Pääosin tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Hohteessa.Tervetuloa!

www.hammashohde.fi

Posliinipaikat ja -kruunut

Posliinipaikkoja ja -kruunuja tehdään tilanteissa, joissa paljon paikattu hammas/hampaisto halutaan kuntouttaa kestämään pitkään. Suuret yhdistelmämuovi- ja amalgaamitäytteet eivät ole takahammasalueella pidemmän päälle edullinen vaihtoehto, koska niitä joudutaan yleensä korjaamaan tai uusimaan vähän väliä. Posliini kestää aikaa ja kulutusta ja on sen vuoksi järkevä valinta takahampaiden paikkamateriaaliksi.

Sijoitus terveempään hampaistoon

Posliini on pinnaltaan erittäin liukas, jonka vuoksi se kerää vähemmän bakteereja ja helpottaa hyvän suuhygienian ylläpitoa. Hammaskiven kertyminen, ientulehdus ja hampaiden reikiintyminen vähenevät, kun hammaspinnat on helppo pitää puhtaana. Lujuudeltaan ja ulkonäöltään posliini vastaa omaa hammasta.

Ajan mittaan paljon paikatussa hampaistossa purenta madaltuu, josta seurauksena voi kehittyä virheellisiä purentaliikkeitä ja narskuttelua, hampaiden kulumista ja lyhenemistä sekä suupielien kääntymistä alaspäin (suu menee liian kiinni). Posliinipaikoilla voimme kuntouttaa purennan oikeaan korkeuteensa, jolloin hampaiston hyvinvointi kokonaisuudessaan paranee.

Digilaitteisto

Laitteisto käsittää 3Shape Trios-skannerin ja Coritec One-keraamisten paikkojen jyrsimen, joiden avulla voimme tehdä posliinihampaita jopa reilussa tunnissa. 


Posliinihampaan hoidon kulku

Hampaat hiotaan. Tilanne suussa skannataan suukameralla. Posliinipaikka tai -kruunu muotoillaan tietokoneella ja hampaat valmistuvat muotoilulaitteella 10-15 minuutissa/ kpl. Hampaalle tehdään pintakiilto uunissa, jonka jälkeen hampaat kiinnitetään suuhun.

Esimerkiksi, jos sinulta katkeaa hammas, niin saat uuden posliinihampaan nopeimmillaan reilussa tunnissa.

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä, valkoinen, tietokone

Kuvaus luotu automaattisesti

Esimerkkitapauksia:
1) Huonokuntoiset täytteet korvattu posliinipaikoilla