Suomen Esteettisen hammashoidon keskus Oy on 1.8. alkaen Hammas Hohde Kuopio. Pääosin tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Hohteessa.Tervetuloa!

www.hammashohde.fi

Lasten hammashoito

Lasten hammashoidossa tärkeintä on luottamuksen luominen hammaslääkäriin. Tämän vuoksi olisi tärkeää, ettei hammaslääkäri vaihtuisi tiheään vaan lapsi voisi tutustua ja oppia luottamaan omaan hammaslääkäriinsä.

Hammaslääkärikäynnit on syytä aloittaa pian ensimmäisten maitohampaiden puhjettua suuhun. Tällöin ei yleensä ole vielä tarvetta toimenpiteille, vaan riittää että suuhun katsotaan. Nämä käynnit jäävät mieleen mukavina ja hammaslääkärikäynneistä tulee normaali osa elämää.

Tutustumiskäynnille kaikessa rauhassa

Hammashoitoon liittyy paljon erilaisia laitteita, kovia ääniä, hajuja ja makuja, jotka voivat säikäyttää ellei niihin ole saanut ennalta rauhassa tutustua. Mikäli lapsellasi on esim. paikkaustarvetta, tutustumme jo tarkastuskäynnillä laitteisiin (poriin, vesi-/ilmasuihkuun ja imuriin) ja kerromme mitä seuraavalla kerralla tehdään. Voimme myös harjoitella, miltä vesisuihku ja imuri tuntuvat suussa ja tehdä hampaiden puhdistuksen poraan kiinnitettävällä pehmeällä kumikupilla.

Selkeät pelisäännöt

Hammashoitotoimenpiteen aikana on tärkeää, että lapselle kerrotaan koko ajan mitä seuraavaksi tehdään ja otetaan lapsi osaksi hammashoitotilannetta. Lapsen kanssa sovitaan, että hän voi antaa merkin esim. kättä nostamalla, jos jokin tuntuu epämiellyttävältä. Haluamme, että hammashoitokäynneistä jää hyvä mieli.