Suomen Esteettisen hammashoidon keskus Oy on 1.8. alkaen Hammas Hohde Kuopio. Pääosin tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Hohteessa.Tervetuloa!

www.hammashohde.fi

HANNEN tarina | hampaiden oikomishoito

Pahoin ahtautuneet ja vinot hampaani olivat häirinneet minua lähes koko aikuisikäni. Ei, minua ei koskaan oltu kiusattu hampaistani tai edes huomauteltu asiasta. Itse asiassa oikomisprosessiin lähdettyäni useampi tuttavani sanoi minulle, ettei ollut edes kiinnittänyt huomiota siihen, että hampaani ovat vinot. Asia oli kuitenkin sellainen, joka häiritsi minua itseäni ja jolle halusin tehdä jotain. Viimeiset pari vuotta ennen tähän oikomisprosessiin ryhtymistä etsin Internetistä aktiivisesti tietoa eri oikomismenetelmistä ja keräsin rohkeutta prosessiin lähtemiseen. Näin aikuisiällä en halunnut perinteisiä oikomiskojeita suuhuni, vaan halusin mahdollisimman nopean ja huomaamattoman vaihtoehdon. Löysin netistä Six Month Smiles – nimisen tekniikan, jossa hampaisiin tulevat braketit ovat läpinäkyvät ja kaarilanka valkoinen. Tämä tuntui loistavalta vaihtoehdolta, jos se siis vain sopisi omille yks-risti-kaks - hampailleni.

Niin sitten varasin ajan konsultaatioon. Odotushuoneessa istuessani minua jännitti kovasti. Olin niin pitkään haaveillut tästä ja nyt olin viimein ottanut sen ensimmäisen askeleen prosessin alkuun saattamiseksi. Konsultaatiokäynti oli erittäin mukava, näin hammaslääkäripelkoiselle ihmisellekin. Tunnelma oli rento ja mukava. Hyvin pian selvisi, että tämä oikomismuoto sopisi minulle, vaikkakaan aivan täydellisen sopusuhtaista purentaa sillä ei pystyttäisi saavuttamaan. Leukani ovat hieman eri paria, joten täydellinen lopputulos vaatisi oikomisen lisäksi leukaleikkauksen. Niin suureen prosessiin en kuitenkaan ollut valmis pelkän estetiikan vuoksi.

Oikomishoito aloitettiin lokakuun alussa 2013. En aio valehdella, ensimmäinen reaktio oikomiskojeiden asennuksen jälkeen oli järkytys. Suu tuntui kamalalta oikomiskojeiden kanssa, puhuminen oli vaikeaa ja syöminen vielä vaikeampaa. Kojeisiin tottui kuitenkin hyvin nopeasti, ensimmäinen pari viikkoa meni totutellessa ja reilun kuukauden jälkeen kojeita ei enää tarvinnut edes ajatella. Toki mietin etukäteen myös sitä, miten paljon oikomiskojeet todellisuudessa näkyvät ja miten muut ihmiset reagoivat niihin. Oli kuitenkin yllättävää, miten monet eivät oikeasti niitä huomanneet, ennen kuin itse asiasta mainitsin. Muutenkin ihmisten reaktiot olivat positiivisen kiinnostuneita.

Oikomisprosessin aikana minulla oli kipuja vaihtelevasti. Kiristyksen jälkeen hampaat olivat melko arat muutaman päivän, mutta eivät kuitenkaan koskaan niin paljon, että olisin joutunut ottamaan särkylääkkeitä. Jännä muuten, miten kivustakin voi tulla positiivinen asia; kun tuntui kipua ja kiristystä, tiesi, että kyllä siellä hampaissa jotain todella tapahtuu. Prosessin alussa oikomiskojeet hankasivat huulien sisäpintoja, mutta vaha auttoi vaivaan, eikä sitä tarvinnut käyttää kuin ensimmäisen kuukauden aikana. Tämän jälkeen huulet olivat jo tottuneet oikomiskojeisiin.

Kokonaisuudessaan oikomisprosessi eteni uskomattoman nopeasti. Aika-arvio minun kohdallani oli noin yhdeksän kuukautta, mutta jo kahden kuukauden jälkeen hampaani olivat lähes suorassa rivissä. Loppujen lopuksi oikomisprosessi kesti hienosäätöineen noin 4,5 kuukautta ja oikomiskojeet irrotettiin helmikuussa 2014. Hammaslääkärikäyntejä oli suunnilleen neljän viikon välein, lopussa hiukan useammin. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että sain kauniin hymyn ja vielä alle puolessa vuodessa! Nyt täytyy vain ihmetellä, miksen lähtenyt tähän prosessiin jo aikoja sitten.

Kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun. Oikomisprosessini hoiti Krista ja hänen kanssaan oli helppoa ja luontevaa asioida. Hän otti huomioon ajatukseni, toiveeni ja pelkoni. Olen aiemmin pelännyt hammaslääkärissä käyntiä, mutta tämän prosessin myötä pelko on hävinnyt. En siis saanut ainoastaan kaunista hymyä, vaan voitin myös hammaslääkäripelkoni. En voi sanoin kuvailla miten kiitollinen olen tästä kaikesta.

Kiitos!

Hymy ennen oikomishoitoa sekä Six Month Smiles® -oikomishoidon jälkeen. Hoitoaika 4,5kk.